Masło mango pozyskuje się z owoców drzewa, które jest uprawiane w Indiach już od 4 tysięcy lat. Drzewo jest długowieczne (może rosnąć nawet 300 lat!) oraz bardzo wysokie, ponieważ może osiągnąć ponad tysiąc metrów wysokości. Obecnie uprawia się je w klimacie zbliżonym do zwrotnikowego, głównie na obszrach Indii, Filipin, Malezji i Chin.
Produkt zawiera nienasycone i nasycone kwasy tłuszczowe, a także kwas oleinowy i stearynowy. Jest w 100% naturalny. Jego konsystencja jest twarda, a barwa biała. Nie posiada zapachu. Po zetknięciu ze skórą zaczyna się topić i łatwo go rozsmarować.
Właściwości masła mango:
- nawilża i zmiękcza skórę
- ujędrnia skórę
- przeciwdziała rozstępom
- posiada naturalny filtr przeciwsłoneczny
- odżywia i regeneruje włosy
- uelastycznia paznokcie i skórki wokół nich
- przyspiesza gojenie się małych ranek i pęknięć w okolicach paznokci
- pomaga przywrócić równowagę lipidową
- stymuluje syntezę kolagenu
- działa przeciwzapalnie
- poprawia mikrokrążenie
Do czego stosować masło mango?
- bezpośrednio na skórę
- do opalania
- do zabiegów w salonach masażu
- do zabiegów w salonach kosmetycznych
- do produkcji kosmetyków profesjonalnych oraz w domowych warunkach
Produkt należy przechowywać w chłodnym pomieszczeniu lub w lodówce, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Zmiany w stanie skupienia nie wpływają na jego jakość, ani właściwości.
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie